Guy Olivier wordt in 1964 geboren in hartje Maastricht. Als zoon van een banketbakker lag het voor de hand dat hij een koksopleiding in Antwerpen volgde, maar al snel ontstaat de artistieke drang om getekende menukaarten te maken. Met succes volgt hij diverse opleidingen grafiek en schilderen en stort zich vol overgave op de levenslessen die Maastricht en vervolgens Amsterdam hem bieden. Dan al duiken, tussen de fraai geschreven opsommingen van de gangen en gerechten, exotische scènes op van vrouwen die met hun derrières in kristallen champagneflûtes gedompeld zitten met spartelende jarretellebenen en oesters, een afbeelding van een gelukzalig kijkend rund met op zijn flanken de genummerde stukken vlees met slagersbenamingen, de barokke rokken van dronken taarten. Deze zogenaamde ‘plats du jour’ trekken steeds meer de aandacht van de gasten in de Amsterdamse restaurants en zorgen mede voor zijn artistieke doorbraak in 1996.
Binnen een paar jaar heeft Guy een reeks terugkerende tentoonstellingen in de meest spraakmakende galerieën van dat moment in de hoofdstad en leeft hij volledig van de kunst. Sinds 2007 woont Guy in Luik, de ‘croissant noir de la Meuse’, volgens Jacques Brel. Guy beleeft er een nieuwe artistieke fase, meer dan ooit geïnspireerd door de sfeer van het uitbundige Zuiden. Hij heeft intussen een hoogst persoonlijke stijl ontwikkeld, op het gebied van grafiek, maar ook in het installeren van objets trouvés en vooral zijn bekende schilderijen. De belangstelling van galerieën en kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland neemt nog met de dag toe en werk van hem is inmiddels opgenomen in de collecties van grote namen. Sinds kort zijn Guy’s nieuwste werken te zien in zijn Chambre d’Art, in zijn woonplaats Luik.